© 2005-2018, С. Орлов
© http://orlov.kharkov.ua
Заборонено копіювання і будь-яке використання фото без згоди Сергія Орлова та спортсменів

Правда про політичну ситуацію у федераціях Українського Бодібілдинга та фітнеса

   Якщо ви займаєтеся бодібілдингом в Україні і (чи) тим більше збираєтеся брати участь у змаганнях з бодібілдингу, фітнесу чи бодифітнесу на території України ви повинні це знати.

   Насамперед, потрібно знати, що тільки Українська Федерація Бодібілдинга (УФББ) є на сьогоднішній день легальним представником міжнародної федерації бодібілдинга (IFBB).

   Президентом IFBB на Україні є Андрій Довгокір, і він зобов'язаний не допускати до змагань з версії УФББ і навіть виключати з цієї федерації тих спортсменів, що порушують правила і виступають на турнірах будь-яких інших федерацій (наприклад, NАББА чи FBBK).

   На жаль, багато спортсменів, у тому числі вже досвідчені і заслужені, чомусь дозволяють ігнорувати собі міжнародні правила IFBB, але правила єдині для всіх членів федерації!

   З цієї причини до змагань УФББ уже не допускаються навіть такі відомі спортсмени, як Василь Ремізов (Одеса) і Сергій Яцюк (Київ), вони тепер не можуть брати участь і в міжнародних турнірах за версією IFBB.

   Чому спортсмени стали робити такі помилки? Чому до участі в чемпіонатах України і Києва, що пройшли в жовтні 2005 року, також не було допущено кілька спортсменів? Адже спортсмени ведуть важку і довгу підготовку до змагань, вкладають свої гроші, щоб підійти до змагань у гідній формі.

   Керівництво УФББ зважає на становище «обдурених» спортсменів, і співчуває ситуації, у яку вони дозволили себе втягти. Хто втягує українських бодібілдеров у такі авантюри і навіщо їм це потрібно?

   Знаходяться люди, що розглядають організацію спортивних турнірів як створення власного бізнесу, і ставлять власні інтереси вище інтересів спортсменів Для цього вони починають особисто «обробляти» спортсменів УФББ, обіцяючи їм золоті гори і веселі перспективи в майбутньому, а також уселяючи їм різний наклеп про керівництво Української Федерації. Спортсмени, наївно «розвісивши вуха» стають маріонетками в руках цих корисливих людей, результат — порушення різних правил УФББ.

   Хто ці люди і навіщо їм це потрібно? Владислав Нечипоренко (колишній секретар федерації УФББ), умудрився розмістити на офіційному інтернет-сайті Української Федерації, посилання на інші сайти з продажу заборонених анаболічних стероїдів! Потім він опублікував компрометуючу статтю про УФББ і в журналі «Залізний Світ» повну наклепу на нашу національну федерацію.

   Тим самим він завдав зрадницького удару по власній федерації, інтереси якої він зобов'язувався захищати! Потім він разом з Віталієм Усиченко (колишнім президентом Київської федерації за версією УФББ) почали активну пропаганду «незалежної Київської Федерації Бодібілдинга та фітнеса», умовляючи необізнаних спортсменів ризикнути своєю спортивною кар'єрою заради «великого спортивного майбутнього». Вони навіть організували конференцію членів Української Федерації (серед яких не було нікого з президентів обласних федерацій України), на якій запропонували змістити Андрію Довгокіра з посади президента УФББ!

   Потім на офіційному засіданні президії федерації УФББ, було доведено що репутація Довгокіра як бодібілдера і керівника УФББ знаходиться на високому рівні. На тім же зборах також усі відзначили, що ні Усиченко, ні Нечипоренко ніколи не брали участь у змаганнях з бодібілдингу, і їхня роль в УФББ не так величезна, як вони вважають.

   Згодом одноголосним голосуванням членів президії Української Федерації В. Нечипоренко і В. Усиченко були виключені з рядів IFBB, а чемпіонат Києва FBBK (за версією Усиченко) і комерційний турнір «Золотий Каштан» визнані недійсними і виключені з календаря єдиного змагань УФББ.

   Згодом була створена нова легальна федерація бодібілдинга міста Києва, її президентом призначений Олег Чернієвський, а його нова федерація офіційно зареєстрована в міністерстві юстиції м. Києва.

   Піклуючись про інтереси спортсменів, щоб усі спортсмени були допущені до чемпіонату Києва й України в жовтні, віце-президент УФББ Ігор Делиев особисто розіслав інформацію з усіх федерацій України ще в серпні. На жаль, багато хто бодібілдери були все рівно дезінформовані, чи просто не контактували з керівництвом своїх обласних федерацій.

   Що робити спортсменам, що, були не допущені до змагань Української чи Федерації стали членами інших федерацій через те, що їхній неправильно інформували? Їм варто звернутися до президента УФББ Андрію Довгокіру, у писемній формі. Заява варто направити на електронний інтернет адреса:    Жителям Києва варто стати членами Київської федерації бодібілдинга та фітнеса. Для цього потрібно подать заяву на ім'я президента федерації Олега Чернієвського, зв'язавшись з ним по телефону.

   Для спортсменів, рівень підготовки яких дозволяє брати участь у комерційних турнірах Українська Федерація Бодібілдинга, буде проводити комерційні турніри, в яких буде солідний призовий фонд.

   Також керівництво УФББ гарантує грошові призи для всіх призерів категорій «бодібілдинг-чоловіки», «бодібілдинг-жінки», «бодифітнес-жінки», «бодифітнес-чоловіки», «юніори», «юніорки» і «фітнес» (усі категорії) на чемпіонатах Києва й України, а також ряду інших обласних і міських чемпіонатів.

   Прес-служба УФББ